Свае сілы на ўборачнай паспрабаваў вядомы шоумен Аляксандр Саладуха

7 августа 2017

У гэтыя гарачыя дні да ўборачнай далучаюцца нават тыя, хто ў прынцыпе да сельскай гаспадаркі дачынення не мае. За штурваламі камбайнаў - і рабочыя, і ратавальнікі, да агульнай працы далучаюцца і студэнты спецыялізаваных ВНУ. Сёння свае сілы паспрабаваў нават вядомы шоумен Аляксандр Саладуха. Сёння ён упершыню асабіста пазнаёміўся са сваім цёзкам па прозвішчу Міхаілам Саладухам - адным з лепшых хлебаробаў краіны. Для ўсіх аграрыяў спявак выканаў на біс свае хіты прама падчас абедзеннага перапынку.

Антаніна Станкевіч прадоўжыць.

У белых штанах, ды па беларускім полі, нязменна з гітарай Аляксандр Саладуха ўпэўнена заспявае песню. Над выбарам кампазіцыі, прызнаецца выканавец крыху пазней, учора думаў увесь вечар. І, здаецца, выбраў тое, што трэба.

Ужо праз імгненне і не сказаць, што пазнаёміліся цёзкі літаральна дзесяць хвілін назад. Амаль як старыя сябры накіроўваюцца да камбайна - спявак яшчэ ні разу ў жыцці не сядзеў за рулём такой машыны. Той самай, на якой пяць гадоў назад хлебароб Міхаіл Саладуха паставіў свой рэкорд па намалоце - 7 716 тон збожжа. Нікому ў краіне з тых часоў гэтая планка не пакаралася.

Перад кругам пашаны - кароткі курс маладога байца. Выканавец Саладуха пад кіраўніцтвам механізатара Саладухі зведвае ўсе тонкасці аграрнай справы, і здаецца, з такім экіпажам, новыя сотні і тысячы тон будуць!

У гэтыя дні за камбайны садзяцца не толькі шоўмены, але і ратавальнікі. У Брэсцкай вобласці - паўднёвы рэгіён сёння ў лідарах і па намалоце, і па колькасці прыбраных плошчаў - ужо першыя экіпажы ратавальнікаў - у ліку тысячнікаў. Замест цёплага мора - праца ў полі. У свой водпуск дапамагаць аграрыям для шматлікіх ратавальнікаў - ужо традыцыя.

Свежы, толькі што з сапраўднай вясковай печы, з мукі новага ўраджаю. Такім царскім пачастункам сёння частуюць хлебаробаў Гомельскай вобласці. Гэта - падарунак ад Музея хлеба - адзінага ў рэгіёне. Што датычыцца рэцэпту, то ўсё проста: мука, вада, соль і закваска. Праўда, самі супрацоўнікі музея гавораць, што ёсць яшчэ і сакрэтны інгрэдыент, які менавіта, не гавораць.

Праца хлебаробаў не самая лёгкая, але вельмі патрэбная, - пераконваецца ў гэтыя дні шоўмен Аляксандр Саладуха. Як аказалася, з яго цёзкам па прозвішчу, Міхаілам Саладухам - у іх шмат агульнага.

І на развітанне - выконвае свой галоўны хіт!