Меню ў школьных сталовых будзе карэктавацца кожную чвэрць. Аб гэтым паведамілі ў профільным ведамстве. З 1 верасня школьнікі харчуюцца па зноў распрацаваным двухтыднёвым меню. Шырэйшым стаў асартымент салаты, мясных страў. На сняданак у якасці эксперыменту школьнікам прапанавалі перапёлчыны яйкі. Абеды зараз гатуюць на рапсавым алеі. Сёння ў школах краіны гарачым харчаваннем ахоплены больш за 90 % навучэнцаў. Меню адпавядае асноўным крытэрыям па каларыйнасці і кошце. Таксама арганізавана работа школьных буфетаў.
Такім чынам, куплянні ў буфеце стануць больш празрыстымі і выключаць наяўны абарот грашовых сродкаў. Пазней вопыт плануюць распаўсюдзіць і ў іншыя рэгіёны.