У жніўні самы час паклапаціцца аб вітамінах на зіму: марынаваныя грыбы, закаткі з агародніны або кампот. У кожнай сям'і свой рэцэпт карыснага і смачнага задавальнення. Традыцыя з года ў год захоўваць шкляную тару, эксперыментаваць са смакам, рабіць вялізныя запасы кансерваў перадалася нам ад бабуль і дзядуль. І сёння закаткі на святочным стале па-ранейшаму застаюцца фішкай сапраўдных гаспадынь.
І хоць нарыхтоўшчыкаў-агароднікаў становіцца з кожным годам усё менш, але яшчэ ёсць беларусы, якія ні за што не прамяняюць хатнія варэнні і саленні на гатовую прадукцыю з магазіна. Так, для каго гэта лепшы рэцэпт успомніць смак дзяцінства? А для каго так званая эканомія ў банцы?
Пра кулінарную традыцыю Аляксандр Лучонак (відэа).
У жніўні самы час паклапаціцца аб вітамінах на зіму: марынаваныя грыбы, закаткі з агародніны або кампот
25 августа 2019