Стаўка на зялёны гарошак

8 июля 2014

Яго вырошчвалі ў Старажытнай Індыі і Старажытным Кітаі. Там ён з'яўляўся сімвалам урадлівасці і багацця. А за апошнія гады стаўку на зялёны гарошак робяць беларускія вытворцы. У Гомельскай вобласці сёлета плануюць выпусціць не менў за дванаццаць з паловай мільёнаў слоікаў кансерваванага гарошку. Зараз у рэгіёне ідзе масавая ўборка бабовай культуры. А разам з ёй і перапрацоўка. Каб захаваць усе карысныя якасці прадукту, на перапрацоўчых прадпрыемствах ідзе праца на дзве змены.


Вольга Халадовіч разбіралася ў асаблівасцях уборкі і перапрацоўкі зялёнага гарошку (відэа).