Клецкія клёцкі: народны рэцэпт ад энтузіястаў

1 ноября 2021

Народны рэцэпт, якому некалькі сотняў гадоў, захоўваюць у Клецкім раёне. Нягледзячы на тое, што назва горада Клецк адбываецца ад "клець" - "клетка" і ракі Клеча, мясцовыя жыхары вырашылі падтрымаць тапонім малой радзімы па-кулінарнаму! Энтузіясты ўзнавілі старажытную тутэйшую страву клёцкі па-клецку. Яна нескладаная: з цёртай адціснутай бульбяной масы фарміруюць шарыкі, якія адварваюць на працягу 15-20 хвілін. Але самы галоўны сакрэт - запраўка, якую тут робяць вельмі сытнай. 

Акрамя клёцак, арыгінальнымі стравамі краю лічацца макавая каша і грыбны квас. У спісе клецкай кулінарнай этнаспадчыны, якую практыкуюць food-знатакі раёна, дэсерт ведзьмавы яблычкі і ўнікальныя агурочныя расолы, спосабы прыгатавання якіх у рэгіёне трымаюць у сакрэце.