У беларускіх цяпліцах ужо збіраюць ураджай. У кошыку Мінскай агародніннай фабрыкі 1,2 тыс. кг таматаў. Памідоры растуць на 6 га. Усяго ж шчодрыя плантацыі расцягнуліся амаль на 19 га. Агуркі, баклажаны, перцы: у сярэднім за год атрымліваюць каля 9 тыс. тон ураджаю. У гэтым сезоне сабралі ўжо больш чым тысячу вітамінных тон.
Каб атрымаць максімум карысці, для раслін ствараюць спецыяльны мікраклімат: высокую вільготнасць і аптымальную тэмпературу.
Ва ўраджайным міксе агародніннай фабрыкі ёсць таксама зялёныя культуры: салата і пятрушка, рукала, кроп, базілік. Штомесяц збіраюць да 100 тыс. упаковак свежай зеляніны. У перспектыве плануюць вырошчваць ліставы айсберг.