На МКС касманаўты ўпершыню спяклі пячэнне. Духоўку для гэтага распрацавалі загадзя. Прыбор працуе ва ўмовах з нізкай гравітацыяй па прынцыпе звычайнага тостара: нагрэў ажыццяўляецца электрычнымі элементамі. Але ёсць нюанс. Ежа ў капсуле павінна быць зафіксаваная. У адваротным выпадку яна будзе лятаць па печы і награвацца нераўнамерна. Цеста для пячэння, якое адправілі на арбіту, змясцілі ў сіліконавую форму.
Дарэчы, першую партыю пячэння касманаўты з'есці не змогуць: іх неўзабаве адправяць назад на Зямлю для вывучэння.
На МКС упершыню спяклі пячэнне
23 января 2020