Ад бяспечнасці руху да бяспечнасці школьнага харчавання. Менавіта гэта зараз асабліва хвалюе бацькоў. За работай школьных сталовых зараз сочыць спецыяльная камісія. Яна правярае стан харчаблокаў, сістэму пастаўкі прадуктаў і - што немалаважна - правільнасць прыгатавання ежы. Надзея Сербіненка адправілася па гарачых слядах праверкі і завітала на школьны абед.
Бяспечнасць прадукцыі, якая трапляе ў школьныя сталовыя, кантралюецца санэпідэмстанцыяй адразу на некалькіх этапах: пастаўкі, захавання і вытворчасці. Самы адказны працэс - гатаванне ежы.
Сталовая гэтай гімназіі на перапынках заўсёды запоўнена вучнямі. Асаблівай папулярнасцю ў школьнікаў карыстаецца шведскі стол - з маркоўнымі і яблычнымі фрэшамі. Лепшы камплімент для повараў - пусты посуд пасля абеду.
Каб зрабіць школьныя абеды больш разнастайнымі, у сталовай арганізаваны дні беларускай кухні, сезонныя абеды і святы імяніннікаў. Да дзяцей з захворваннямі страўнікавай сістэмы і алергікаў таксама індывідуальны падыход.
Галіна Сямёнаўна ўжо 25 гадоў працуе ў сталовый гімназіі і заўсёды падыходзіць да сваёй працы творча. Распрацоўвае эксклюзіўныя рэцэпты і дадае ў меню правераныя дамашнія стравы. Повар таксама лічыць, што стравы павінны быць не толькі смачнымі, карыснымі для здароўя, а і прыгожа аформленымі.
Бяспечнасць прадукцыі, якая трапляе ў школьныя сталовыя, кантралюецца санэпідэмстанцыяй адразу на некалькіх этапах: пастаўкі, захавання і вытворчасці. Самы адказны працэс - гатаванне ежы.
Сталовая гэтай гімназіі на перапынках заўсёды запоўнена вучнямі. Асаблівай папулярнасцю ў школьнікаў карыстаецца шведскі стол - з маркоўнымі і яблычнымі фрэшамі. Лепшы камплімент для повараў - пусты посуд пасля абеду.
Каб зрабіць школьныя абеды больш разнастайнымі, у сталовай арганізаваны дні беларускай кухні, сезонныя абеды і святы імяніннікаў. Да дзяцей з захворваннямі страўнікавай сістэмы і алергікаў таксама індывідуальны падыход.
Галіна Сямёнаўна ўжо 25 гадоў працуе ў сталовый гімназіі і заўсёды падыходзіць да сваёй працы творча. Распрацоўвае эксклюзіўныя рэцэпты і дадае ў меню правераныя дамашнія стравы. Повар таксама лічыць, што стравы павінны быць не толькі смачнымі, карыснымі для здароўя, а і прыгожа аформленымі.
Настаўнікі гімназіі выхоўваюць навыкі здаровага харчавання ў вучняў з пачатковых класаў. Так, у гульнявой форме чацвёртакласнікі даведваюцца пра карысць агародніны, садавіны, і пра шкоду чыпсаў. Каманды вітамінаў А, В і С спаборнічаюць у гастранамічным конкурсе.
Школьныя абеды павінны цалкам забяспечыць дзяцей неабходнай для вучобы энергіяй і вітамінамі. А абсалютная бяспечнасць ежы ў сталовых - гарант здароў'я дзяцей і спакою іх бацькоў.