13 тон марожанага і 3 тысячы літраў ахаладжальных напояў з'едзена і выпіта толькі за першыя пяць дзён форуму ў Мінску. ІІ Еўрапейскія гульні разаграваюць апетыт у мінчан і гасцей сталіцы.
Айс-ці, бульба-рол, смажаныя каштаны - пакаштаваць можна не толькі беларускія старвы. На смак ёсць магчымасць пакаштаваць кулінарныя вынаходкі Турцыі, Венгрыі або Бельгіі. Усе гастранамічныя прапановы вывучыла Юлія Токар.
Канадскі стрыт-фуд або бельгійская бульба-фры пад рамантычную гісторыю з Беларусі. Бэн і Анастасія Лардзінуа, пражыўшы чатыры гады ў Бельгіі, вярнуліся ў беларускі Мінск. Прычым, на пераездзе настаяў галава сям'і. Сёння ў іх фуд-траку можна пакаштаваць кухню розных краін, але па адзінай, сямейнай рэцэптуры.
І пакуль на вуліцы Кастрычніцкай задаюць гастранамічныя тэндэнцыі, нарасхват сыходзяць смажаныя каштаны або бульба-ролы - шаурма "па-беларуску". Марына Лугіна прапаноўвае халодны крэм-суп у ядомай шкляначцы.
А калі хто сапраўды любіць больш гарачае, у скверы ля стадыёна "Дынама" - скрыпень з самавара. У калекцыі Сяргея Шылы металічныя пасудзіны царскага перыяду.
180 метраў гандлёвых плошчаў уздоўж праспекта Пераможцаў. На галоўнай фан-зоне краіны і размах фуд-корта адпаведны. Тут можна пакаштаваць не толькі бульбяныя клёцкі або дранікі - культуру Грузіі, Італіі, Турцыі - на смак.
Але галоўны хэдлайнер летніх ласункаў - гэта, вядома, марожанае. Сярод смакавых пераваг лідзіруюць пламбір, крэм-бруле і фруктовы лёд. Таксама папулярна і тэматычнае марожанае, якое выпусцілі спецыяльна да II Еўрапейскіх гульняў.
Аляксандр Рубінаў, дырэктар прадпрыемства па вытворчасці марожанага: "Гэтае марожанае ў такім стылі спартыўным. 2:1 называецца. Гэта пламбір шакаладны ў глазуры, як у народзе завуць шакалад у шакаладзе. Шакаладная глазура вельмі палюбілася нашым людзям. І вы ведаеце, на фан-зонах яно прадаецца і нават замежныя госці ацанілі марожанае і з задавальненнем яго купляюць".
Дзмітрый Пляханаў, начальнік аддзела галоўнага ўпраўлення спажывецкага рынку Мінгарвыканкама: "За пяць дзён форуму з'едзена 13 тон марожанага, выпіта тры тысячы літраў ахаладжальных напояў".
Свае гастранамічныя рэкорды падлічваюць і ў выязной студыі Агенцтва тэленавін.
Што выбраць з разнастайнасці стрыт-фуда - справа кожнага. Але самае галоўнае, паспець злавіць настрой урбана і падтрымаць спартсменаў на турнірах.
За пяць дзён форуму з'едзена 13 тон марожанага і выпіта 3 тысячы літраў ахаладжальных напояў
26 июня 2019