Дарэчы, збожжа новага ўраджаю стане асновай, з якой атрымаецца і высакаякасная мука. Напрыклад, у кандытарскі і пякарны цэхі ў Стоўбцах яна паступае з Барысава і Мінска. Тут робяць некаторыя віды булак і хлеба паводле традыцыйных рэцэптаў са сваім мясцовым каларытам. Пры гэтым такая прадукцыя захоўваецца не больш за трыццаць шэсць гадзін.
Першыя машыны з гарачым хлебам адпраўляюцца па Стаўбцоўскім раёне ў сем раніцы. У самую аддаленую вёску каравай патрапіць да паўдня.
У Стоўбцах пякуць булкі і хлеб паводле традыцыйных рэцэптаў з мясцовым каларытам
7 августа 2019