У насельніцтва адзін з папулярных метадаў захоўвання - гэта закручванне. Паводле звестак расійскай пошукавай сістэмы "Яндэкс", узначальваюць топ прадуктаў у нашай краіне памідоры. Таксама беларусаў цікавяць закручванні з агуркоў, кабачкоў. Затым ідзе перац. На апошнім месцы ў рэйтынгу капуста.
Прычым у кожным горадзе ёсць прадукты, нарыхтоўкамі якіх цікавяцца значна больш, чым у іншых месцах. Напрыклад, у Брэсце лідзіруе цікавасць да варэнняў, джэмаў і кампоту з буякоў.
У Віцебску найбольш актыўна шукаюць рэцэпты нарыхтовак з алычы і глогу.
У Гомелі, як нідзе, шмат кансервуюць абрыкосы і баравікі.
У Гродне на першых пазіцыях закручванні з буракоў і ёшты (гэта гібрыд чорнай парэчкі і агрэсту).
А вось жыхароў Магілёва цікавяць рэцэпты нарыхтовак апенек і баравікоў.