Ад малочных кактэйляў да садавіны - да пілотнага праекта "Здаровы буфет" далучыліся 6 сталічных школ

3 февраля 2023

Абноўленае школьнае меню і ўрокі правільнага харчавання - у сталічных установах адукацыі праходзяць інфармацыйныя сустрэчы. З вучнямі спецыялісты гутараць аб здаровым рацыёне, а таксама знаёмяць з апетытнымі навацыямі ў сталовых. У эксперыменце ўдзельнічае 21 школа: па тры ад кожнага рэгіёна і горада Мінска.

Акрамя таго, у сталіцы працуюць над праектам "Здаровы буфет". Да яго падключыліся адразу шэсць аб'ектаў. Там перагледзелі асартымент (прадукты даступныя выключна з маркіроўкай "для дзіцячага і школьнага харчавання"). Карэктывы таксама ўнеслі ў працоўны графік.

Пілотны праект "Здаровы буфет", напрыклад, рэалізуюць на базе сярэдняй школы № 209. Замест шакаладу і цукерак там з'явіліся малочныя кактэйлі і ёгурты, фруктовае пюрэ. На вітрыне таксама пасціла і зефір, садавіна, салаты, асабліва папулярная мясцовая выпечка.

Такі асартымент у буфеце не канчатковы. У дзяцей і бацькоў рэгулярна праводзяць апытанні. А пасля выключаюць антырэйтынгавыя пазіцыі і дадаюць новыя карысныя прадукты.