Як укараняюцца стандарты якасці ў студэнцкіх сталовых?

12 сентября 2018

Пытанне зусім не з разраду рытарычных, асабліва калі ўлічыць вынікі 2 маштабных маніторынгаў па выкананні даручэнняў Прэзідэнта па навядзенні парадку ў грамадскім харчаванні ВНУ. Больш за сотню чалавек прыцягнуты да дысцыплінарнай адказнасці. Некаторыя з іх спагнанні атрымалі двойчы.

Кантралёры звярталі ўвагу на выкананне СанПіНаў, тэхналогій падрыхтоўкі ежы, тэрмінаў захоўвання прадуктаў. Такім было даручэнне Прэзідэнта, сутнасць якога - зрабіць абеды для студэнтаў таннымі і якаснымі. Першыя рэйды выявілі шэраг парушэнняў. Сярэдні чэк па сталовых даходзіў да 4 рублёў, пры гэтым калі ў адной ВНУ абед з 3 страў каштаваў усяго рубель 75, у другой - не хапала і 5. Патанненне абедаў адбывалася за кошт змяншэння порцыі, а не выдаткаў і выключэння пасрэднікаў падчас закупкі прадуктаў.

Праца па навядзенні парадку ў студэнцкім грамадскім харчаванні прывяла да станоўчых вынікаў - адзначаецца тэндэнцыя да паляпшэння сітуацыі. І да новага навучальнага года сталовыя адкрыліся ў абноўленым выглядзе. Аднак аб прыняцці вычарпальных мер гаварыць рана. Да снежня Камітэт дзяржкантролю плануе падагульніць усю інфармацыю для даклада Кіраўніку дзяржавы.