Брэсцкі мясакамбінат адзначае 80-гадовы юбілей

29 мая 2019

80-гадовы юбілей адзначае адно з найстарэйшых прадпрыемстваў мясной прамысловасці Беларусі. Сёння Брэсцкі мясакамбінат - адна з лідзіруючых кампаній галіны краіны. Некаторыя прадукты маркі сталі сапраўднымі народнымі ўлюбёнцамі.

Марыя Тройніч пабывала на вытворчасці. Такія пельмені робяць толькі на Брэсцкім мясакамбінаце. Унутры ахалоджаная, а не замарожаная начынка. Ланцужок перапрацоўкі кароткі: свежае мяса паступае на завод, у той жа дзень з яго робяць фарш і закручваюць у цеста. Кожны інгрэдыент дбайна ўзважваюць з дакладнасцю да некалькіх грамаў з дапамогай камп'ютара. Каб не парушыць унікальнай рэцэптуры.

Цеста, начынка і нават форма маюць значэнне. Паводле слоў спецыялістаў, менавіта дзякуючы квадратнай, нязвыклай для постсавецкай прасторы форме пельменяў, па-асабліваму раскрываецца іх смак. Тэхналогію перанялі ў Італіі, дзе закуплялі абсталяванне лініі. І зараз гэта адзін са складальнікаў брэнда "Мясныя падушачкі". Прама з канвеера пельмені адпраўляюцца ў хуткамаразільнік. Там пры тэмпературы мінус трыццаць градусаў яны цалкам замярзаюць за пятнаццаць хвілін. Гэта трэба, каб максімальна захаваць карысныя ўласцівасці прадукту.

Сёння Брэсцкі мясакамбінат займае якія лідзіруюць пазіцыі ў мясной прамысловасці краіны. За месяц тут выпускаюць больш чатырох тысяч тон гатовай прадукцыі. У асартыменце - каля чатырохсот найменняў. І да вытворчасці кожнага - асаблівы падыход. На прадпрыемстве прызнаюцца: галоўны інгрэдыент легендарных пяльменяў вядомы любой добрай гаспадыні і ёсць у слогане мясакамбіната. Гэта - каханне да сваёй справы і пакупніку.