Беларускія навукоўцы прэзентавалі ўнікальны метад вызначэння пальмавага алею ў прадуктах

26 января 2020
Гэтым розумам пакараецца любая сфера нашага жыцця: адукацыя, медыцына, высокія тэхналогіі. І кожная з распрацовак  не проста ідэя на паперы, а практыка-арыентаваны праект. Напрыклад, супрацоўнікі Навукова-практычнага цэнтра па харчаванні выступілі з прапановай: падрабязна, да дробязяў паказваць інгрэдыенты на этыкетках. І нават прэзентавалі ўнікальны для краін ЕАЭС пакрокавы метад вызначэння пальмавага алею ў прадуктах харчавання. 

Дарэчы, гэта адна з распрацовак топ-10 Акадэміі навук за мінулы год. Падрабязна аб інавацыях сучаснасці  Святлана Чарнова (відэа).