Фарэль як у рэстаране за 15 хвілін

3 августа 2013

Згодна з навуковымі даследаваннямі, у рацыёне мінчан як раз рыбы і не хапае. Але майстар-клас ад мінскага шэф-повара даказаў, што стравы з рыбы можна прыгатаваць хутка і нескладана. Падрабязнасці ў Надзеі Сербіненкі.



На кулінарны майстар-клас ад шэф-повара Антона Каленіка сабраліся аматары рыбы. На пытанне, для чаго ўдзельнікі марнуюць тры гадзіны на некалькі рэцэптаў, ва ўсіх адзін адказ. Ні адна кулінарная кніга не заменіць асабістыя зносіны з поварам.


Згодна з даследаваннямі Нацыянальнай акадэміі навук, рыбы беларусы па-ранейшаму ядуць недастаткова. Нават неабходную норму - 300 грамаў на тыдзень не ўсе здольныя выканаць. Бо склаліся іншыя традыцыі харчавання. У шэф-повараў ёсць свой адказ.


Статуса краіны, свабоднай ад дэфіцыту ёду, Беларусь не мае. А ў марской рыбе ёд як раз ёсць. Дзякуючы дзяржаўнай праграме развіцця рыбагаспадарчай дзейнасці, у краіне павялічваецца вытворчасць уласнай рыбнай прадукцыі. Такім чынам, рачную фарэль можа часцей гатаваць для сямейных вячэр.


Наталля Мяжэвіч, удзельніца кулінарнага майстар-класа: Зараз лета, і таму міжземнаморская кухня як нельга дарэчы. Прыгатаваўшы рыбу, можна ўсім разам сабрацца за сталом і атрымаць асалоду ад сямейнай вячэры. Разам прыгатаваць, прыгожа падаць - усе атрымаюць задавальненне.


Кошт і каштоўнасць рыбы суразмерныя. Няхай у нас няма выхаду да мора, затое доступ да рыбы ёсць заўсёды. А значыць, ёсць і магчымасць здаровага харчавання.