Ад вялікай эканомікі да хатняй бухгалтэрыі

12 июня 2016

Лета - зялёны сезон. Прычым для шматлікіх не толькі ў прамым - раслінным - сэнсе, але і ў пераносным - фінансавым. І вось прыклад. Звычайны агурок. Гастранамічнае лета без яго ўявіць цяжка. Дык вось, ці ведаеце вы, што тое, што на мінскіх прылаўках каштуе 18-20 тысяч, з поля дзе-небудзь у Альшанах сыходзіць па 500 рублёў. Так-так, на прылаўку - 20 тысяч, на полі - паўтысячы. Як такое магчыма? Наш карэспандэнт паспрабаваў разабрацца ў тонкасцях агурочнай біржы і зразумеў: магчыма яшчэ і не такое. Юрый Шаўчук ведае, пачым курс зялёнага (відэа).