"Анега" запусціла вытворчасць чыпсаў са свежай бульбы

25 июля 2019

Больш за сотню новых рабочых месцаў і сур'ёзны экспартны патэнцыял - "Анега" запусціла вытворчасць чыпсаў са свежай бульбы. Асаблівыя патрабаванні тут не толькі да сыравіны - для залацістых слайсаў выкарыстоўваюць гатункі з паніжаным утрыманнем крухмалу і цукру - на смак прадукта ўплываюць таксама ўмовы захоўвання бульбы і яго апрацоўка. Карысныя ўласцівасці захоўваюць у спецыяльных камерах з дакладнай сістэмай клімат-кантролю. А разумныя машыны сочаць за працэсам мыйкі, ачысткі і нарэзкі клубняў. Беларускай навінкай ужо зацікавіліся за мяжой. Экспартаваць плануюць каля 70 % прадукцыі больш чым на 6 мільёнаў долараў.

Перспектыва на ўнутраным рынку - замясціць імпартныя аналагі. Якасць і асартымент дазваляюць. У лінейцы шэсць смакаў ад натуральнага "З марской соллю" да экзатычных "Краба" і "Тайскага перцу". Магутнасцяў прадпрыемства хопіць на перапрацоўку 40 тысяч тон бульбы за год. Сыравіну пакуль дастаўляюць з-за мяжы, у планах – далучыць мясцовых аграрыяў і перайсці на айчынны прадукт.