Гродзенскія сыры пакаштуюць у ЗША і ААЭ

16 февраля 2016

Запуск новага сыраробнага цэха дазволіць пашырыць геаграфію экспарту малочнай прадукцыі. Сёння 60% усіх гродзенскіх ёгуртаў, сухога малака і сыроў - гэта пастаўкі замежным кліентам. У тым ліку размова і аб эксклюзіўнай халяльнай і кашэрнай прадукцыі.

Марына Анікеева, гендырэктар прадпрыемства па перапрацоўцы малака: "Мы пастаўляем шмат у Казахстан. Мы працуем з Туркменістанам, мы працуем з Малдовай. Шматлікія краіны, з якімі мы супрацоўнічаем, актыўна прасоўваемся па рынку Кітая. Але ў дадзеным выпадку з далёкімі замежнымі рынкамі, у тым ліку асабліва з кітайскім, лічу, што больш правільна - выходзіць праз адзіных аператараў Рэспублікі Беларусь. Гэта значыць адзіных не толькі з сыраробамі, але і шматлікімі малочнікамі. Таму што рынак вельмі вялікі і досыць перспектыўны".

Новы сыраробны цэх здольны перапрацоўваць штодня 400 тон малака. І зараз спецыялісты распрацоўваюць аптымальную лагістычную схему экспартных паставак.