Фермерскія гаспадаркі Мінскай вобласці ў адкрытым грунце вырошчваюць пятрушку, таматы і баклажаны. На эксперыментальных пляцоўках гэтыя культуры высадзілі ў Смалявіцкім раёне. Ураджай спаржы сёлета сабралі з плантацыі пад Стоўбцамі. Прычым вырошчваць нетыповыя для нашага клімату культуры часцей спрабуюць фермерскія гаспадаркі. Іх палі займаюць прыкладна тысячу гектараў. На такіх жа плошчах агародніну вырошчваюць і дзяржаўныя прадпрыемствы. Зараз у вобласці актыўна ідзе ўборка бульбы, морквы, капусты, таматаў і буракоў. Адначасова фермеры рыхтуюць сваю прадукцыю да рэалізацыі.
Акрамя сельдэрэя, спаржы і баклажанаў у Мінскай вобласці даволі паспяхова ў прамысловых маштабах вырошчваюць грэцкія арэхі і фундук.
Фермерскія гаспадаркі Мінскай вобласці вырошчваюць агародніну ў адкрытым грунце
12 сентября 2019