Аграрыі Мінскай вобласці працягваюць нарыхтоўку бульбы, морквы, буракоў і капусты

20 сентября 2017

Вітамінны ўраджай круглы год. Аграрыі Мінскай вобласці працягваюць нарыхтоўку бульбы, морквы, буракоў і капусты. Паступова сховішчы пераходзяць у рэжым захоўвання да новага сезона. Частка прадукцыі адразу адпраўляецца на прылаўкі нашых магазінаў і на экспарт.

Сакавітыя яблыкі з Мінскай вобласці спадабаліся ў Расіі і Казахстане. Ці будзе даступны сезонны рацыён нават зімой, высветліла Юлія Токар.


Пад яблыневыя сады ў гэтай гаспадарцы адвялі аж 250 гектараў. Зялёныя з кіслінкай, салодкія чырвоныя і ўсімі любімая залацістая антонаўка - на алеях больш за 30 сартоў. Аграном Аляксандр Болдзісаў перавагу аддае беларускай селекцыі. Нашы дрэвы менш капрызныя і лепш пераносяць такі зменлівы клімат.

Сабраць ураджай - палова справы. Каб папоўніць харчовыя запасы, карысную прадукцыю звозяць у сховішчы. Гэтыя запаснікі гарант таго, што зімой не прыйдзецца мяняць сезонны рацыён.

Напрыклад, тут зімуюць беларускія яблыкі. Каб у наступным маі вітамінныя прадукты засталіся такімі ж сакавітымі, у дапамогу тэхналогіі. Склады абсталяваны клімат-кантролем - тэмпература не вышэйшая за 4 градусы.

Радуе аграрыяў і ўраджай другога хлеба. У гэтым цэху бульбу з палёў расфасоўваюць, мыюць і паліруюць. Такая дбайная апрацоўка праводзіцца ў аўтаматызаваным рэжыме.

Пасля расфасоўкі частка агародніны пастаўляецца адразу на прылаўкі магазінаў Мінскай вобласці. Сёлета набыць капусту, моркву або буракі можна па даступных цэнах - у мінулыя выхадныя стартаваў сезон кірмашоў.

Беларускія бульба і яблыкі падабаюцца і за мяжой. Каля 40 тысяч тон агародніны зімой экспартуюць у Расію і Казахстан.

Каб вітамінаў хапіла, стабфонды цалкам запоўняцца да сярэдзіны лістапада. Да гэтага ж часу завершыцца і ўборка з палёў усіх відаў агародніны.