Шакалад прэміум-класа пад брэндам "Прэзідэнт" з'явіўся ў продажы ў беларускіх магазінах

20 февраля 2017

Гэта – сапраўднае выратаванне ад дрэннага надвор’я і настрою. Шакалад прэміум-класа пад брэндам "Прэзідэнт" з'явіўся ў продажы ў беларускіх магазінах. Выпуск салодкага брэнда анансаваў Кіраўнік дзяржавы падчас Вялікай гутаркі. Навінка асабліва будзе даспадобы аматарам правільнага харчавання. У ім няма цукру, а замест яго - натуральныя падсалоджвальнікі.

У чым сакрэт беларускіх кандытараў, даведалася Юлія Грызунт. Калі размова ідзе аб прысмаках еўрапейскага стандарту - важны кожны нюанс. Сапраўдны шакалад не павінен прыліпаць да зубоў - якасны прадукт будзе ў прамым сэнсе раставаць у роце. Гэтая плітка ўнікальная, у першую чаргу тым, што раней нашы вытворцы не прапаноўвалі шакалад цалкам без цукру. Замест яго тут - мальтыт, салодкае рэчыва з бульбянога крухмалу ў спалучэнні з экстрактам стэвіі - натуральным травяным падсалоджвальнікам. Ну а галоўны інгрэдыент - 72% какавы.

Праца над ідэальным шакаладам без цукру заняла ў кандытараў практычна год.

І вось шакалад гатовы! Анансаваў яго Кіраўнік дзяржавы падчас Вялікай гутаркі. Не дзіўна, што ў першы ж дзень продажу беларусы купілі больш за сотню плітак шакаладу, прычым шматлікія набывалі па 10, 15 штук. Попыт за тыдзень практычна не паменшыўся - вытворчасць працуе без прыпынку.

Перад тым як трапіць на канвеер, шакаладная маса захоўваецца вось у такіх вось ёмістасцях крыху больш за 13 гадзін, далей ужо гэтая машына робіць з густой вадкасці шакаладныя пліткі, гэта займае 45 хвілін. Затым - упакоўка. За змену адгэтуль выходзіць дзве тоны шакаладу.

Але праца тут не толькі кандытараў - для шакаладкі быў распрацаваны ўнікальны дызайн. Ацаніць яго мы папрасілі Раісу Саўкову, якая працуе з шакаладам ужо больш за чатыры гады, і трымала ў руках не меней за тысячу ласункаў з усіх куткоў свету.

Кошт шакаладкі - 2 рублі 29 капеек. На вагу, замест звыклых ста - 90 грамаў. Сёння навінку можна купіць у 18-ці фірменных магазінах знакамітай беларускай кандытарскай.